Facts Consultancy

STRATEGIE & HUISSTIJL ONTWERP

Be brave,
Be motivated.

STRATEGIE & HUISSTIJL ONTWERP

De vraag

Facts Consultancy is een nieuwe speler in de wereld van voetbal. Facts is gericht op voetbaldata consultancy voor clubs en spelers. Aan mojaan is gevraagd een huisstijl te ontwikkelen die de ambities van Facts vertegenwoordigd. 

 

De oplossing

Samen zijn we van start gegaan met de 3 fases; op weg naar een sterk merk. Daarin hebben we onder andere verschillende persona’s geschetst en de kernwaardes van Facts gedefinieerd. Vanuit deze resultaten is er een strategie bepaald waaruit de merkidentiteit is ontstaan.
Aansluitend zijn er iconen en verschillende visuele uitingen ontwikkeld. Facts behoud controle over de huisstijl door middel van het meegeleverde huisstijl handboek.

Een dynamisch woordmerk

Facts Consultancy wil de wereldwijde toonaangevende partij op het gebied van voetbaldata-consultancy voor clubs en spelersmakelaars zijn. Zij stellen voetbalclubs en spelers in staat om hun volledige potentieel te bereiken door passende voetbal consultancy. Het logo van Facts is sterk en stabiel. De gebogen randen maken het gedurfd en toch benaderbaar. De openheid van het merkteken staat voor energie, snelheid en beweging. Het woordmerk is ontstaan vanuit het font ‘Montserrat’, dit is ook het lettertype van de huisstijl.

 

Voetbal, data & volvlak

Facts ademt voetbal en data. Er is daarom gekozen voor een beeldtaal die rechtstreeks is onttrokken uit het logo icoon. De abstracte lijnen en vormen in volvlak worden beide toegepast in de fotografie en als ondersteunende grafische elementen. Wat zorgt voor een herkenbaar, sterk en stabiel geheel. 

Iconen

Er zijn verschillende voetbal gerelateerde iconen ontwikkeld voor Facts. Toepasbaar voor online en offline uitingen waaronder speler gerichte data presentaties. 
Gijs Kruikemeier | Mede-eigenaar Facts Consultancy

"De onderscheidende kracht van Taffin bij Mojaan zit hem in het contact met ons. Dat heeft gezorgd voor applaus bij onthulling van het logo, onze successen sindsdien en een bedrijf dat trots is op zijn huisstijl”

VOLGENDE CASES

To Go

STRATEGIE & MERKIDENTITEIT

Niama

STRATEGIE & MERKIDENTITEIT