VISUELE IDENTITEIT

Facts
Consultancy

Be brave,
Be motivated.

De vraag

Facts Consultancy is een nieuwe speler in de wereld van voetbal. Facts is gericht op voetbaldata consultancy voor clubs en spelers. Aan mojaan is gevraagd een huisstijl te ontwikkelen die de ambities van Facts vertegenwoordigd. 

De oplossing

Samen zijn we van start gegaan met de 3 fases; op weg naar een sterk merk. Daarin hebben we onder andere verschillende persona’s geschetst en de kernwaardes van Facts gedefinieerd. Vanuit deze resultaten is er een strategie bepaald waaruit de merkidentiteit is ontstaan.

Aansluitend zijn er iconen en verschillende visuele uitingen ontwikkeld. Facts behoud controle over de huisstijl door middel van het meegeleverde huisstijl handboek.

Een dynamisch woordmerk

De solide vormen en gebogen randen van het icoon van Facts, vormen een sterk en herkenbaar karakter die energie en kracht representeert. Het woordmerk is ontstaan vanuit het font ‘Montserrat’, dit is ook het lettertype van de huisstijl.

Visuals

Facts ademt voetbal. Er is gekozen voor een beeldtaal die rechtstreeks is onttrokken uit het logo icoon. De dynamische vormtaal in combinatie met fotografie draagt bij aan de herkenbaarheid van Facts als merk. De ondersteunende grafische elementen zijn breed toepasbaar. Zowel online als offline maar met name ideaal inzetbaar voor de socials.

Iconen

Er zijn tal van voetbal gerelateerde iconen ontwikkeld voor Facts. Toepasbaar voor online en offline uitingen waaronder speler gerichte data presentaties. 

Gijs Kruikemeier | Mede-eigenaar Facts Consultancy

"De onderscheidende kracht van Taffin bij Mojaan zit hem in het contact met ons. Dat heeft gezorgd voor applaus bij onthulling van het logo, onze successen sindsdien en een bedrijf dat trots is op zijn huisstijl”

VOLGENDE CASES

To Go

VISUELE IDENTITEIT

Niama

IDENTITEIT & VERPAKKING